Chokolade-rødbedemuffins

Står du og mangler en opskrift på en kage der er LIDT sundere end normalt? Hvis du vil undgå det hvide raffinerede sukker, så skal du følge med nu. Disse muffins kan nemlig gå ind under betegnelsen HCLF hvis du erstatter olien med plantemælk – men det er selvfølgelig helt op til dig 😉 Søde Stine skal have credit for opskrift og billeder – tak!

  muffin1

Du skal bruge:

100 g rødbede
120 g hvedemel
4-5 spsk fairtrade kakaopulver eller carobpuler
1 tsk ren vaniljepulver eller lidt vaniljeessens
½ tsk fin havsalt
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
10 bløde dadler
1,5 spsk olie (kan erstattes med plantemælk)
100 ml vand
2 dl sojakakao
½ spsk æblecidereddike

Sådan gør du:
Start med at sigte de tørre ingredienser ned i en skål. Derefter piller du stenene ud af dadlerne og blender dem med vand, olie, kakao og eddike til det bliver en tynd, flydende masse. Tilsæt daddelmassen til melblandingen, og vend det rundt til det lige akkurat er blandet sammen. Riv derefter den skrællede rødbede ned i skålen.

Hæld dejen i 9 muffinforme og bag i ovnen på 200 grader varmluft i 16 minutter.

Muffin3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s